Over hovedet

Formål: At styrke auditiv opmærksomhed omkring tonehøjde og forholdsord. At styrke børnenes evne til at lave krydsbevægelser og samarbejde i sekvenser med andre.

Fremgangsmåde: Alle får en ærtepose og sidder eller står i en rundkreds. Sangen starter og ærteposen “følger” med begge hænder ordene i teksten. Tonerne følger også bevægelsen – starter lyst over hovedet og ender dybt på maven. Herefter skal ærteposerne byttes, sådan at deltagerne giver posen til personen der står til højre. Alternativt kan man bytte posen fra ens egen højre hånd til den venstre og igen sådan. Pulsslagene i sangen hjælper bevægelserne til at foregå i et “flow”, og sekvenserne bliver faste.

Man kan selv bytte ordene ud, alt efter hvilke forholdsord man ønsker at arbejde med f.eks. “Foran maven, bagved ryggen, ned på numsen, op igen…osv”.

Man kan også undlade at bruge ærteposer, og så bare klappe de forskellige steder på kroppen. Når man skal “bytte”, kan man enten gå i kæde, eller stå to og to og give hinanden skiftevis højre og venstre hånd. Der er mange muligheder, og hvis man bruger musikken på App’en uden sang – evt. sammen med sin egen tekst, bliver det en sjov dans – nærmest en folkedans.

Målgruppe: Børn 5-6 år

Materialer: Ærteposer.

tilbage_2